V sobotu 23. února se konaly hned dva bály. Bálový maraton odstartoval maškarní ples pro děti, na který navázal tradiční bál pořádaný kvášňovickým sborem dobrovolných hasičů.

Maškarní bál pořádal spolek Z Kulatesa naboso, jako jednu ze dvou svých každoročních akci zaměřených na děti. Na parketu tančili a soutěžili čarodějnice, princezny, včelka, piráti, ale i postavy z Vřískotu. Masky předváděly, co umí. Nechyběl hod míčem na cíl, malování, hry pro rozvoj motoriky a řada dalších.

Sál praskal ve švech

Po skončení dětského karnevalu přišli na řadu hasiči. Ti si tradičně připravili pestrý program. Návštěvníky hned ze začátku roztančili hudebníci Pavel Justich s Ilonou Zajícovou. Následoval prodej jednohubek, které pro hosty připravily místní hasičky a dámská volenka, kde si ženy mohly vytancovat petrklíče. Nejvíce se ovšem všichni těšili na půlnoční vyhlášení tomboly. Největším lákadlem byly nakládaní utopenci, které shodou náhod vyhrála místní hasička.

„Letošní bál bych nakonec zhodnotil jako velmi úspěšný. Příjemně nás překvapila vysoká návštěvnost, 96 lidí. Pod taktovkou fenomenálního Pavla Justicha se všichni bavili až do pozdních ranních hodin,” sdělil velitel SDH Kvášňovice a hlavní organizátor akce Jakub Korbel.

Skvělá nálada a plný parket tanečníků, tak by se dal shrnout letošní hasičský bál.

Fotky z bálů naleznete v galerii.