V kvášňovické hospůdce se konal ze soboty na neděli již pátý ročník Babského bálu organizovaný spolkem Z Kulatesa naboso.

Tradičně pestrý doprovodný program bálu odstartoval v půl desáté dámskou volenku, při které si dámy a slečny mohly vytancovat sladkosti od svých tanečníků.

O hodinu později si čtyřicet návštěvníků připravilo lístečky na gastro tombolu. V té mohli vyhrát samé dobroty vytvořené organizátorkami bálu. Hosté si tak domů odnesli medovník, dort anebo třeba nakládané hermelíny.

Půlnoční překvapení v podání černoušků

Ve dvanáct hodin přišla nejočekávanější událost bálu, půlnoční překvapení, které opět stálo za to. Kvášňovické ženy přiběhly na sál celé začerněné a na písničku Deset malých černoušků od Maxim Turbulenc předvedly výbornou show.

Na pódiu nemohl chybět ani medvěd nebo porodní asistentky, které pomáhaly při příchodu malých černoušků. Následoval remix písní od kapely Boney M., ve kterém kvášňovické dámy opět popustily uzdu své fantazii. Půlnoční překvapení sklidilo zasloužený aplaus a spolek Z Kulatesa naboso jej úspěšně zapil tradičním panáčkem v místní kuchyňce. „Jsem drobet zklamaná z počtu návštěvníků, protože babský bál má atraktivní program. Doufám, že nás příští rok přijde podpořit více lidí, nejen z Kvášňovic,“  sdělila jedna z organizátorek Veronika Strolená.

Po půlnočním překvapení následovala volná zábava, která se protáhla až do pozdních ranních hodin. K tanci a poslechu hrála kapela Music z Klatov.

Podívejte se na video níže a fotografie v galerii.